Om mig
Med rätt uttryck kan du göra ett avtryck i din omgivning. Uttrycksfulla logotyper, hemsidor, annonser m.m. Vad vill du säga? Skaffa ert nya uttryck idag!
Grafisk formgivning, grafisk design, logotyp, webbdesign, hemsida, art director, grafisk design Umeå, grafisk formgivare Umeå
2949
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-2949,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_top,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
Designern bakom

Det är en konst att

uttrycka sig.

Jag som designer

Ett öga för detaljer

Det finns massvis av uttryckssätt, vart du än tittar. Datorn som du sitter framför, mobilen som du håller i din hand eller den snabba kaffemuggen du köper med dig från macken påväg mot ditt nästa mål. Allt är designat, allt säger något.

 

“Design is an expression of purpose. It may, if it is good enough, later be judged as art.” – Charles Eames

 

Men bara för att det är designat, betyder det inte att det i regel är bra. Det finns bra design och det finns dålig design. Bra design genererar pengar medan dålig design blöder.

 

“If you think good design is expensive, you should look at the cost of bad design.” – Ralf Speth

 

Allt vill locka din uppmärksamhet. Mitt i bruset av alla uttryckssätt behöver man bryta sig fram. I en design som talar sitt tydliga språk. En genomtänkt logotyp till exempel genererar mer än design, först blir det ett uttryck. När det sedan sprids skapar det intryck som genererar ett avtryck och idén/drömmen/produkten är såld.

Därför är varenda detalj avgörande. En tillsynes liten pixel kan göra en enorm skillnad. Bra och genomtänkt design spelar en avgörande roll. Tumma inte på detaljerna. Skapandet av t.ex. en logotyp kräver sin process för att den ska uppnå största möjliga nytta.

 

Processen fram till en slående design har en avgörande roll. En logotyp ska ha dessa element; den ska vara minnesvärd, enkel, mångsidig, lämplig och tidlös. Jag lägger ner värdefull tid och låter den kreativa processen ha sin gång. Från idé till design. En design till ett uttryck som i sin tur ska leda till ett intryck som gör avtryck.

Erfarenhet

Allt vi lär oss

Erfarenheten i sig själv talar sitt tydliga språk. Där jag är idag är resultatet av hårt arbete och nyfikenhet på att lära sig nya saker och metoder i en bransch som är i ständig utveckling.

 

Idag har jag arbetat professionellt som grafisk formgivare och webbdesigner i snart 10 år. I mitt eget företag såväl som inhouse. Att stå i skottgluggen av en kreativ process är påfrestande men också givande på samma gång. Man utvecklas och förnyas som designer. Jag undervärderar inte en lärdom. Man lär sig alltid något nytt varje dag.

 

Att vara kreativ är inte att sitta stilla och invänta att något ska hända. Utan det kräver efterforskningar, skisser, ett brytande och bändande för att nå ända fram i mål. Hårt arbete har lett till att jag står här idag.

Det som till stor del bidragit till min erfarenhet är dels att fått ansvara för allt det grafiska uttrycket i en lokal kyrka som jag jobbar i på deltid. Där är den kreativa processen konstant, jag har fått driva den framåt och utveckla hur man uttrycker sig i olika medier.

 

Allting har en början. För att backa bandet en bit bak i historien så har jag alltid tyckt om att teckna och måla. Ganska kort tid efter att datorn klev in i vårt hem så gjorde Photoshop entré. En helt ny värld öppnades upp. Där satt jag många timmar och dagar för att gå igenom olika tutorials.

Utbildning & Kunskap

Utbildning

Grafisk form, Umeå Universitet, 2007

Grundläggande Html, Umeå Universitet, 2008

CSS-baserad webbdesign, Umeå Universitet, 2008

Strategisk kommunikation, Umeå Universitet, 2008

Kunskap

Adobe Photoshop

Adobe Illustrator

Google

SEO

Adobe InDesign

Wordpress

Fotografi

Social medier

Kort om mig

Personlighet & intressen

01

Kreativ

Jag är inte bara grafisk formgivare. Jag har alltid lite små projekt igång. Snickra ihop någon låda, måla om en byrå, måla en tavla m.m.

02

Ambition

Några saker som jag åstadkommit i livet är: 1 dan gradering (svart bälte) i Taekwondo, tävlat för svenska juniorlandslag vunnit SM. Tävlat i Europa, bl.a. EM i Spanien.

 

Har även på senare år kört två Vasalopp. 9 mil långt lopp på längdskidor.

Kan det här bli starten

för ert nya uttryck?

Låt oss förändra världen tillsammans. Låt mig få höra era drömmar.
Låt oss snacka